Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Laakdal en Waardenmakerij vzw goedgekeurd

De Laakdalse Raad voor Maatschappelijk Welzijn keurt de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en Waardenmakerij vzw goed. Hiermee wordt de werking van de voedselbedeling bestendigd.

In januari werd de gewijzigde wetgeving rond voedselbedeling door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn goedgekeurd. FEAD, het Fonds voor Europese hulp voor de meest behoeftigen, werd toen opgenomen in het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+). In januari werd hierdoor het reglement voor de voedselbedeling aangepast.

Voor haar voedselbedeling werkt de gemeente Laakdal ook samen met Foodsavers Kempen. Zij maken onderdeel uit van de Waardenmakerij vzw. Om de voedselbedeling aan de aangepaste voorwaarden te kunnen uitvoeren, werd er een nieuwe samenwerkingsovereenkomst opgesteld tussen de gemeente en Waardenmakerij vzw. Deze werd nu dus goedgekeurd door de Raad van Maatschappelijk Welzijn.

Schepen van Welzijn Raf Moons, legt uit: “Foodsavers Kempen kon voor haar werking rekenen op projectsubsidies. Nu dit project afgelopen is, nemen we onze verantwoordelijkheid en doen een financiële bijdrage zodat Foodsavers kan blijven bestaan en onze inwoners verder kunnen gebruik maken van de voedingsmiddelen die zij herverdelen.

De gratis voedselbedeling vindt elke maand plaats. Het aantal cliënten dat vorig jaar gebruik maakte van de voedselbedeling schommelt tussen de 53 en 96 cliënten per maand.

Deel dit artikel